Avokádós, fetás csicseriborsó saláta

Gyors ebéd, könnyű vacsora, elegáns vendégváró – kell ennél több?

Az avokádó több mint 25 alapvető tápanyagot tartalmaz, például A, B, C, E és K-vitamint, rezet, vasat, foszfort, magnéziumot, káliumot, rostokat, fehérjéket, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat (pl. omega-3 zsírsavakat), folsavat és sok más hasznos vegyületet. A csicseriborsó magas fehérje, étkezési rost és alacsony zsírtartalma különösen alkalmassá teszi, hogy fogyókúrák egyik fő tápláléka legyen. A citrom, a chili és az olívaolaj is nagyban hozzájárul egészségünk megtartásához. Az ízharmónia pedig fantasztikus.

Hozzávalók:

2 db avokádó felkockázva

10 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó

2 szál zöldhagyma 5 mm-es szeletekre vágva

1 db piros chili paprika kis kockákra vágva

5 dkg fetasajt elmorzsolva

2-3evőkanál metélőhagyma vagy petrezselyem zöldje apróra vágva

8-10 db fekete olajbogyó szeletelve

½ citrom vagy limetta leve

1 citrom reszelt héja

1-2 evőkanál extra szűz olívaolaj

bors

A hozzávalókat keverjük össze egy salátás tálban. (Sóra nincs szükség, mivel a fetasajt megadja a sósságát.) Hagyjuk az ízeket összeérni 1-2 órán át. Pirítós kenyérrel kínáljuk. Ha egzotikusabbá szeretnénk tenni a petrezselymet helyettesítsük zöld korianderlevéllel.

Szólj hozzá!