Avokádós, fetás csicseriborsó saláta

Gyors ebéd, könnyű vacsora, elegáns vendégváró – kell ennél több?

Az avokádó több mint 25 alapvető tápanyagot tartalmaz, például A, B, C, E és K-vitamint, rezet, vasat, foszfort, magnéziumot, káliumot, rostokat, fehérjéket, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat (pl. omega-3 zsírsavakat), folsavat és sok más hasznos vegyületet. A csicseriborsó magas fehérje, étkezési rost és alacsony zsírtartalma különösen alkalmassá teszi, hogy fogyókúrák egyik fő tápláléka legyen. A citrom, a chili és az olívaolaj is nagyban hozzájárul egészségünk megtartásához. Az ízharmónia pedig fantasztikus.

Hozzávalók:
2 db avokádó felkockázva
10 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
2 szál zöldhagyma 5 mm-es szeletekre vágva
1 db piros chili paprika kis kockákra vágva
5 dkg fetasajt elmorzsolva
2-3evőkanál metélőhagyma vagy petrezselyem zöldje apróra vágva
8-10 db fekete olajbogyó szeletelve
½ citrom vagy limetta leve
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál extra szűz olívaolaj
bors

A hozzávalókat keverjük össze egy salátás tálban. (Sóra nincs szükség, mivel a fetasajt megadja a sósságát.) Hagyjuk az ízeket összeérni 1-2 órán át. Pirítós kenyérrel kínáljuk. Ha egzotikusabbá szeretnénk tenni a petrezselymet helyettesítsük zöld korianderlevéllel.

Szólj hozzá!