Narancsos csirkecomb

Ennek a csirkének helye lehet minden ünnepi asztalon. A narancsos fűszerezés egzotikus ízt kölcsönöz a csirkének, de persze készíthetjük kacsából vagy libából is.

A fűszerkeverékről tudj meg többet itt.

Megvásárolhatod itt.

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb vagy 8 db felsőcomb

2 evőkanál narancsos csirke fűszerkeverék

1 narancs reszelt héja

2 dl narancslé vagy fehér bor

2-3 evőkanál olaj vagy vaj

A csirkecombokat besózzuk majd alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Jól összekeverjük az olajat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat, majd a combokra locsoljuk. Legalább 1-2 órán át hagyjuk pácolódni, de még finomabb ha egy éjszakát pihen a hűtőben. 150 fokos sütőben puhára sütjük, majd grill fokozaton vagy magas lángon megpirítjuk. Burgonyapürével és vörösboros körtével (vagy befőttel) kínáljuk.

Megvásárolható a webshopban

 

Narancsos csirkecomb

Szólj hozzá!