Ennek a csirkének helye lehet minden ünnepi asztalon. A narancsos fűszerezés egzotikus ízt kölcsönöz a csirkének, de persze készíthetjük kacsából vagy libából is.
A fűszerkeverékről tudj meg többet itt.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb vagy 8 db felsőcomb
2 evőkanál narancsos csirke fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
2 dl narancslé vagy fehér bor
2-3 evőkanál olaj vagy vaj
Só
A csirkecombokat besózzuk majd alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Jól összekeverjük az olajat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat, majd a combokra locsoljuk. Legalább 1-2 órán át hagyjuk pácolódni, de még finomabb ha egy éjszakát pihen a hűtőben. 150 fokos sütőben puhára sütjük, majd grill fokozaton vagy magas lángon megpirítjuk. Burgonyapürével és vörösboros körtével (vagy befőttel) kínáljuk.